Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Ο Αρσένης έστησε την πρώτη του ΑΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Τέλεια κατασκευή!!! Μπράβο Αρσένη και καλή συνέχεια.







2 σχόλια:

glam είπε...

Γράμμα σε μελισσοκόμο

Γιώργος Βλάσσης είπε...


"κ. Γιώργη Βλάσση, καλημέρα σας,



Διάβασα το άρθρο σας «αυτοφερόμενη κυψέλη τύπου Α» που δημοσιεύθηκε στο Μελισσοκομικό Βήμα (τεύχος 57-2012) και αποφάσισα να σας απαντήσω για το καλό των αναγνωστών του Μ.Β.



Πρώτα απ’ όλα σας συγχαίρω για το ανήσυχο και ερευνητικό πνεύμα σας, καθώς επίσης και για την ανιδιοτέλειά σας, καθώς τα έξοδα των ερευνών σας τα καταβάλλετε εσείς και όχι ο φορολογούμενος πολίτης.



Γνωρίζω εξ ιδίας πείρας ότι τα αποτελέσματα των ερευνών δεν είναι δυνατό να συνιστούν μεγάλες επιτυχίες σε ποσοστό 100%.



Παρά τα αναφερόμενα στο άρθρο σας, η «αυτοφερόμενη κυψέλη τύπου Α» δεν αποτελεί σπουδαίο επίτευγμα, διότι αυτός ο τύπος κυψέλης ουσιαστικά «απαγορεύει» στο μελισσοσμήνος να ορθοφωλιάσει.



Ανέκαθεν τα μελισσοσμήνη, που εντοπίζουν στη φύση ευρύχωρους κρυψώνες, χτίζουν φωλιές με ορθό σχήμα, που είναι χαρακτηριστικό του είδους τους (foto:digitalizar 0006).



Το σχήμα της μελισσοφωλιάς είναι ημισφαιρικό (νότιο ημισφαίριο), η κάθε κηρήθρα έχει το μεγαλύτερο πλάτος στη βάση της (στον ισημερινό του ημισφαιρίου) και το μικρότερο πλάτος της στο πλησιέστερο του ημισφαιριακού πόλου άκρο της.



Η «αυτοφερόμενη κυψέλη τύπου Α» δεν έχει μέλλον, αφού, συνεπεία του σχήματός της, «επιβάλλει» στο κάθε σμήνος να χτίσει φωλιά μη φυσιολογικού σχήματος.



Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας ότι η κυψέλη του αμερικανικού προτύπου «Langstroth» δεν είναι η ιδανική για τα περισσότερα γεωγραφικά πλάτη της γης, αλλά και ο τύπος της «αυτοφερόμενης κυψέλης τύπου Α» δεν υπερέχει του αμερικανικού προτύπου.



Οι άνθρωποι γνωρίζουν επίσης ότι καθετί αντίθετο με τη φύση δεν επιβιώνει.



Εάν οι αναγνώστες του Μ.Β. ενδιαφερθούν να τους αναπτύξω και να παρουσιάσω λεπτομερώς ενδελεχή ανάλυση του άρθρου σας επί της «αυτοφερόμενης κυψέλης τύπου Α», σας δηλώνω ότι έχω όλη την καλή διάθεση να τους εξυπηρετήσω.


Νίκος Μητσιώτης"