Τρίτη 3 Ιουνίου 2008

Σήμερα, τραγική μέρα για όλη την Λευκίμμη, κηδεύκηκε η πανάξια μάνα δύο νηπίων, η Μαρία μας που σκοτώθηκε κατά την βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ στους Λευκιμμιώτες που αντιστάθηκαν στην κατασκευή ΧΥΤΑ στην Λευκίμμη. Σαν αφιέρωμα στην μνήμη της και για κουράγιο στους δικούς της και στους αμέτρητους φίλους της διάλεξα ένα απόσπασμα από μιά ομιλία του κορυφαίου τραγικού φιλοσόφου μας Δημήτρη Λιαντίνη. Μαρία καλή αντάμωση. Κουράγιο αδέλφια.

5 σχόλια:

melitis ΠΗΝΕΙΑΣ είπε...

την ξεπροβοδίζουμε λυπημένοι!

BeeHappy είπε...

Έχετε βαρύ φορτίο οι υπόλοιποι να μην πάει άδικη η θυσία.
Όχι λύπη, ΟΡΓΗ.
Να μεταφέρω εδώ τα λόγια του σύντροφου Κουφοντίνα.
"Αντιστεκόμαστε στο θάνατο της μνήμης, γιατί η λησμονιά είναι ο θρίαμβος των εξολοθρευτών".

Corfu bee είπε...

Κουραγιο παιδια ......

ΙΩΑΝΝΑ είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ Κ.ΒΛΑΣΣΗ

ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΛΟΓΙΑ.ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΒΛΕΠΩ ΑΡΚΕΤΕΣ ΜΑΧΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΧΑΝΟΝΤΑΙ.
ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΠΕΥΧΟΜΑΙ,ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ..ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΤΣΙ.ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ.
ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ Κ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ,ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΜΑΣ,ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ.
ΕΧΕΙ ΜΑΥΡΙΣΕΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΠΟΛΛΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΞΑΝ ΚΑΝΕΝΑΝ..ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΕΤΣΙ.ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ.ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΕΡΝΕΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ.

ΙΩΑΝΝΑ είπε...

Κ.ΒΛΑΣΣΗ
ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΜΟΥ ΠΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕ.
Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΤΑΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΕΙ.ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ.ΟΤΑΝ ΟΙ ΛΥΚΟΙ ΣΧΕΔΙΑΖΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ.ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΘΟΝΟΙΑ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ,ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ.ΑΝ ΤΟ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΥΝΝΕΝΟΧΟΙ ΣΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ.ΑΝ ΟΧΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΛΥΚΟΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΠΩΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΑΙΜΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΑΜΙ.ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗ ΕΧΟΥΝ ΨΥΧΗ ΘΑ ΥΠΟΧΡΕΩΘΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΦΕΡΑΝΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ.