Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2008

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΠΟΛΤΟΣ «ΓΑΡΔΕΝΟ»
(ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΝ)

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο Β. ΠΟΛΤΟΣ
Ο Β. Πολτός είναι ένα προϊόν της κυψέλης των μελισσών αλλά δεν έχει καμία σχέση με το μέλι. Παράγεται από ειδικούς αδένες που έχουν οι μέλισσες τρώγοντας Γύρη και με αυτήν την ουσία ταΐζονται οι Προνύμφες (σκουληκάκια) που οι μέλισσες έχουν αποφασίσει να αναθρέψουν πριγκιπικά, ώστε όταν γίνουν τέλεια έντομα να έχουν όλα τα προσόντα της Βασίλισσας.
Η προσεκτική επιστημονική παρατήρηση της κυψέλης αποκάλυψε κάποιες εκπληκτικές αλήθειες που επιβεβαιώνονται από τον οποιοδήποτε μελισσουργό, αφού αυτές οι αλήθειες αποτελούν το θεμελιακό γνωστικό του εργαλείο. Ποιες είναι αυτές οι ακλόνητες αλήθειες :
1) Το αυγό από το οποίο θα εξελιχθεί μία κοινή μέλισσα δεν διαφέρει σε τίποτα απολύτως από το αυγό από το οποίο θα εξελιχθεί μία βασίλισσα.
2) Αποκλειστική αιτία για την εξέλιξη μιας Προνύμφης σε μέλισσα ή σε βασίλισσα είναι η ποιότητα και ποσότητα της τροφής που θα ταϊστούν έως αυτές γίνουν Νύμφες.
3) Από την ημέρα γέννησης του αυγού μέχρι να γεννηθεί τέλειο έντομο χρειάζεται χρόνος για την Βασίλισσα 14 μέρες, για την Μέλισσα 21 μέρες και για τον Κηφήνα 24 μέρες.
4) Η διάρκεια ζωής μιας Βασίλισσας φτάνει τα 4,5 χρόνια, ενώ της Μέλισσας 45 μέρες.
5) Ενώ και η Μέλισσα και η Βασίλισσα είναι θηλυκά άτομα, μόνον η Βασίλισσα μπορεί να γεννάει αυγά, φτάνοντας μάλιστα κατά την Άνοιξη το συνολικό βάρος αυγών που γεννάει σε μια μέρα να είναι και 2,5 φορές το βάρος του σώματός της.
Οι εκπληκτικές και αναμφισβήτητες αυτές αλήθειες οδήγησαν πολλούς επιστήμονες σε πειραματικές έρευνες με χορήγηση Β. Πολτού σε ανθρώπους υγιείς και ασθενείς. Έχουν δημοσιευθεί πάρα πολλά συμπεράσματα τέτοιων ερευνών την εγκυρότητα όμως των οποίων (Μελισσουργός είμαι) δεν προτίθεμαι να επιβεβαιώσω.

ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΣΥΜΠΕΡΆΣΜΑΤΑ
Η παραγωγή Β. Πολτού είναι εντελώς ξεχωριστή εργασία από αυτήν της παραγωγής Μελιού.
1) Όλα τα μελίσσια που ανήκουν στην μονάδα παραγωγής Β. Πολτού πρέπει να τροφοδοτούνται καθημερινά είτε με σιρόπι Ζάχαρης είτε με διάλυμα Μελιού. Η σωρευμένη τροφή στην περίπτωση τροφοδοσίας με σιρόπι Ζάχαρης δύσκολα μπορεί να απομονωθεί από το μέλι που παράγεται από τα υπόλοιπα μελίσσια του μελισσουργείου ακόμη και από τον πλέον ευσυνείδητο μελισσουργό. Γι αυτό τροφοδοτώ τα μελίσσια πολτού αποκλειστικά με διάλυμα μελιού.
2) Ο Β. Πολτός είναι ένα ευαίσθητο προϊόν που διατηρεί τις ιδιότητές του για 6 μήνες μόνον φυλασσόμενο στην συντήρηση του ψυγείου.
3) Τα εργαλεία, οι συνθήκες εξαγωγής, μεταφοράς, εμφιάλωσης του Β. Πολτού μπορεί να έχουν σοβαρή επίπτωση στις ιδιότητες του Β. Πολτού.
4) Όπως κάθε προϊόν έτσι και ο Β. Πολτός επιδέχεται νοθείας ενώ θεωρώ κάθε μορφής πιστοποίησης της ποιότητάς του μάταιη.
5) Όπως κάθε προϊόν έτσι και ο Β. Πολτός εμπεριέχει στην μάζα του και την ηθική του παραγωγού του. Έτσι η αντίληψη του καταναλωτή για τον παραγωγό και τις αξίες του (που μπορεί να υπάρχει μόνον με προσωπική γνωριμία) αποτελεί και την μοναδική σιγουριά και εγγύηση για το ίδιο το προϊόν.
6)Για τις ιατρικές ιδιότητες του Β. Πολτού δεν είμαι αρμόδιος (όπως προείπα) να αναφέρω ή να εκθειάσω. Ο πραγματικά ενδιαφερόμενος για σοβαρή πληροφόρηση καταναλωτής μπορεί να ανατρέξει στην αντίστοιχη βιβλιογραφία ή στο Διαδίκτυο.

ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΓΩ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΠΟΛΤΟ
Από την δεκαετία του 60 ασχολούμαι και με την παραγωγή Β. Πολτού. Δοκίμασα αρκετές μέθοδες παραγωγής και φυσικά δοκίμασα και ο ίδιος και συγγενείς και φίλοι μου και πολλοί πελάτες μου αυτήν την ουσία, η παραγωγή της οποίας απαιτεί καθημερινή απασχόληση τουλάχιστον 2,5 ώρες αλλά και αφάνταστα καλή οργάνωση. Θα μπορούσα την ίδια προσπάθεια που αφιερώνω στην παραγωγή Β. Πολτού να αφιέρωνα στην παραγωγή μελιού με πολύ πιο σταθερό οικονομικό αποτέλεσμα. Πιστεύω όμως πραγματικά ότι ο Β. Πολτός είναι ένα εκπληκτικό δώρο της Φύσης στον άνθρωπο και, όπως μερικοί επιστήμονες ισχυρίζονται, είναι καλύτερο δώρο απ’ το σιτέλαιο και πολύ καλύτερο από το μουρουνόλαδο, διότι δεν είναι απλό συμπλήρωμα διατροφής αλλά περιέχει Νουκλεϊκά οξέα (Στοιχεία DNA και RNA) που συμβάλουν στην ομαλή κυτταρογένεση, την ανάπτυξη και ισόρροπη λειτουργία των ενδοκρινών αδένων και του αιμοποιητικού συστήματος. Από την συστηματική και σύμφωνα με τις οδηγίες, χρήση του δεν παρατήρησα καμία ανεπιθύμητη παρενέργεια, κανένα εθισμό και καμία ….σεξουαλική διέγερση τύπου Viagra. Κι εγώ και φίλοι και αξιόπιστοι πελάτες μου μπορούμε να διαβεβαιώσουμε ότι μόνον μία αίσθηση ευεξίας, ζωντάνιας και δημιουργικότητας νοιώσαμε. Όσοι είμαστε καπνιστές δεν κόψαμε το κάπνισμα παίρνοντας Β. Πολτό. Όσοι δουλεύουμε δεν απαλλαχτήκαμε από τα αφεντικά μας. Όσοι κερατωνόμαστε δεν απαλλαχτήκαμε από τα κέρατά μας. Όσοι ληστευόμαστε καθημερινά δεν απαλλαχτήκαμε από τους ληστές μας. Όσοι ασθενούμε δεν απαλλαχτήκαμε από την ανάγκη να επισκεφτούμε τον γιατρό μας. Όσοι πεινάμε δεν γλιτώσαμε από την πείνα μας. Το αντίθετο θα έλεγα. Μας άνοιξε η όρεξη!! Θα ζήσουμε λοιπόν και χωρίς Β. Πολτό όπως επί εκατομμύρια χρόνια έζησε στη γη ο άνθρωπος.
Προσωπικά ως παραγωγός θλίβομαι και νοιώθω πολύ άσχημα όταν διαπιστώνω ότι πολλοί, δυστυχώς, πελάτες μου επενδύουν άστοχα ελπίδες στην χρήση Β. Πολτού. Αυτοί ακριβώς είναι και οι πιο απογοητευμένοι τελικά από την χρήση του γι αυτό και οι πιο ασταθείς πελάτες. Αντιθέτως χαίρομαι και νοιώθω δικαιωμένος επαγγελματικά και υπαρξιακά όταν διαθέτω (με το αζημίωτο βέβαια) Β. Πολτό σε γονείς με παιδιά στην ανάπτυξη, σε γυναίκες για την υποβοήθηση της ομαλής λειτουργίας του κύκλου τους και οι οποίες δεν αμελούν να συμβουλεύονται τον γιατρό τους, και στην κατάσταση εγκυμοσύνης ή κλιμακτηρίου, σε ηλικιωμένους και των δύο φύλων, σε μαθητές και γενικά ανθρώπους που καταπονούνται πνευματικά και ψυχικά. Και τους αθλητές βέβαια βοηθάει αλλά, σας ορκίζομαι, καθόλου δεν με ενδιαφέρουν οι επιδόσεις τους για τις οποίες, οι ίδιοι πολλές φορές, καταναλώνουν τα πάντα προς δόξα των πολυεθνικών που τους κυκλώνουν.
Καθαρές κουβέντες λοιπόν, γιατί μόνον η αλήθεια βοηθάει και τον καταναλωτή και τον παραγωγό, ενώ το ψέμα, η φαντασίωση και τα παραμύθια για Πανάκειες, υποκατάστατα μαστούρας και σεξουαλικές επιδόσεις, βλάπτουν τους πάντες.

ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ – ΚΟΣΤΟΣ
Ο Β. Πολτός συσκευάζεται σε σκούρα γυάλινα μπουκαλάκια των 10 γραμμαρίων. Το μπουκαλάκι συνοδεύει ένα δοσομετρικό κουταλάκι το οποίο μπορεί να συγκρατήσει περίπου το 1/3 του γραμμαρίου. Άρα με καθημερινή λήψη μίας δόσης (κάτω από την γλώσσα μόλις ξυπνήσουμε το πρωί) το περιεχόμενο του μπουκαλιού διαρκεί περίπου 1 μήνα. Έτσι το φαινομενικά μεγάλο κόστος του Β. Πολτού, μοιρασμένο στις 30 μέρες του μήνα, είναι μικρότερο από το μισό κόστος ενός φτηνού πακέτου τσιγάρα ή ενός παγωτού που και τα δύο βλάπτουν στα σίγουρα την υγεία. Συμπέρασμα: Ο Β. Πολτός δεν είναι ακριβός σε ανθρώπους που έχουν να καπνίσουν ή να αγοράσουν παγωτό στο παιδί τους. Σε όσους δεν έχουν ούτε αυτήν την δυνατότητα και θεωρώ ότι έχουν ανάγκη τον Β. Πολτό με μεγάλη μου χαρά τον διαθέτω δωρεάν.

Γιώργος Σ. Βλάσσης (Μελισσουργός) Τηλ.: 26620 24339 –
Κιν.: 6974918444
e-mail : vlassis60@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: