Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010



Στον τρύγο μιάς από τις 10 νέες κυψέλες μου τύπου ΑΑ παραβρέθηκε και η μαθήτριά μου Αθανασία. Αυτή τράβηξε και τις φωτογραφίες τις οποίες διαμόρφωσα σε βίντεο fotoslide.
Δεν είχα την κάρτα μνήμης στην μηχανή μου για να καταγράψω τους κτηνώδεις βρυχηθμούς κατα την διαδικασία γεμίσματος των βάζων και την ανεβασμένη αδρεναλίνη από την υπέροχη γεύση του μελιού που καταβροχθήσαμε. Άγρια εμπειρία. Δεν περιγράφεται.
Η γεύση και το χρώμα μελιού της ΑΑ είναι σαφώς ανώτερα αυτών της Langstroth.

7 σχόλια:

IxNiLaTiS είπε...

Γιατί λέτε οτι είναι ανώτερα; Είχατε βάλει κάποια Langstroth μαζί και κάνατε συγκρίσεις;

Γιώργος Βλάσσης είπε...

Και οι 10 Αυτοφερόμενες βρήσκονται στο ίδιο μόνιμο μελισσουργείο με τις Langstroth. Εσύ δεν είσαι απλός ιχνηλάτης. Μάλον ο πράκτωρ ΘΒ είσαι.

IxNiLaTiS είπε...

Και σε τι νομίζετε οτι οφείλεται αυτή η ανωτερότητα; Ποιοι παράγοντες συντελέσαν σε αυτή τη διαφορά;

Γιώργος Βλάσσης είπε...

Προφανώς η ανωτερότητα του μελιού (χρώμα, γεύση) οφείλεται στα φρέσκα κεριά.

Αλέξανδρος είπε...

Καλοφάγοτα κ.Γιώργο κ πολλούς χαιρετισμούς απο Αθήνα!!ΈΙμαι ο φίλος της Αθανασίας (Αλέξανδρος), σας είχαμε επισκεφτεί το καλοκαίρι στο πανέμορφο μελισσοκομείο σας. Πραγματικά σας αξίζουν συγχαρητήρια για την κυψέλη τύπου Α. Πρέπει κάποιος να την δει απο κοντά για να έχει άποψη, γιατί πίστευω ότι αντίκρυσα μια αγνή μορφή μελισσουργίας σε όλο του το μεγαλείο.....

Γιώργος Βλάσσης είπε...

Ασφαλώς τώρα σε θυμήθηκα Αλέξανδρε.
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Το blog σου θα το παρακολουθώ να διαπιστώνω τις προόδους σου. Έκανες πολύ καλή αρχή.

Beekeeper είπε...

Καλοφάγωτα λοιπον (ή και καλοξόδευτο όπως λεει ενας φίλος). Η αλήθεια είναι οτι προσαφτα που έκανα εναν τρύγο τόσο μικρό που δεν αξιζε κανα να βαλω μελιττοεξαγωγέα και κατεφυγα σε "στιψιμο" είδα κι εγω διαφορα.

Χρησιμοποιω μονο κλασικες 10αρες και προφανως βγαζω τα μελια μου με φυγοκέντριση. Ο συγκεκριμενος τρυγος που αναφερω έγινε με πιεση και το μελι ειχε εντελως διαφορετικη γευση. Τοσο που το έστειλα για αναλυση απο περιεργεια. Αυτο που προεκυψε ήταν οτι τα κοματακια κεριου και γυρης που εμειναν μεσα, μαλλον επηρεασαν τη γευση προς το καλυτερο.

Μηπως συμβαινει κατι τετοιο κι εδω?

Σχετικα με την ποσοτητα του μελιου ειδατε διαφορα?
Κωστας