Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Επιθεώρηση Αυτοφερόμενης Άλφα


Για την αποκόλληση των πλαισίων αρκεί ένα σουγιαδάκι.

3 σχόλια:

Bill είπε...

Γειά σε όλους. Με λένε Βασίλη και ασχολούμε με τα μελίσσια, πιο σοβαρά, εδώ και ενάμιση χρόνο. Με πολύ ενδιαφέρον διάβασα και είδα τις φωτογραφίες για την αυτοφερόμενη Α. Ομολογώ οτι είναι κάτι αρκετά καλό, που πρέπει να αναγνωριστεί. Επειδή όμως η επιστημονική κοινώτητα θα ...παρει το χρόνο της, θα ήθελα να προσπαθήσω και να την κατασκευάσω και να την δουλεψω. Εχω όμως πολλές απορίες και θα ήθελα κάποια βοήθεια. Άν κάποιος θέλει να βοηθήσει.... το mail μου ειναι: nemesis_0909@yahoo.gr

Ευχαριστώ πολύ και για το χρόνο σας αλλά πολύ περισσότερο για την πρωτότυπη ιδέα.

Γιώργος Βλάσσης είπε...

Βασίλη γειά σου.
Θεωρώ απαραίτητο να έλθεις να την δείς πρίν ξεκινήσεις να την κατασκευάζεις. Όχι μόνο γιατί έχει αρκετά τερτίπια η κατασκευή της αλλά και γιατί η λειτουργία της στην πράξη έδειξε και τον δρόμο για την παραπέρα βελτίωσή της.
Ωστόσο η πρώτη εφαρμογή, παρόλο που η χρονιά ήταν δύσκολη και εξ αυτού άργησα πολύ να τις γεμίσω με σμήνη (Τέλος Μαϊου) τρύγησα μέσο όρο 11 κιλά εξαιρετικό μέλι.

Bill είπε...

Δυστυχώς για μένα είμαι πολύ μακριά. Είμαι απο Αργολίδα κι αν κι ήταν μια κακή χρόνια απ'οτι συζητούσα... είχα σχετικά καλή παραγωγή.
Καταλαβαίνω οτι δεν είναι τόσο απλό ούτε να τις κατασκευάσω, αλλά ούτε και να τις δουλέψω. Θα ήθελα όμως πολύ να προσπαθήσω και για τα δύο. Πρώτον γιατί τα καταφέρνω στις κατασκευές και δεύτερον γιατί θέλω πολύ να γίνονται όλα πιο φυσικά στο μελισσι μου... χωρίς φάρμακα, χωρίς αρχικές κερίθρες κτλ.