Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2010

Κάλεσμα σε εκδήλωση

Σας γνωρίζουμε ότι η νεοσύστατη Μη Κερδοσκοπική Οικοκοινότητα "ΑΝΕΜΟΥΡΙ" με έδρα την Λευκίμμη,
πραγματοποιεί την Κυριακή 21 Μάρτη 2010 και ώρα 18:00
εκδήλωση στην αίθουσα Λόγου και Τέχνης Λευκίμμης
με θέμα το δρομολογούμενο Αιολικό Πάρκο Βόρειας Κέρκυρας.
Θεωρούμε απολύτως αναγκαία την ευαισθητοποίηση των πολιτών ολόκληρου του νησιού προκειμένου να αποτρέψουμε το επαπειλούμενο νέο τερατούργημα στο νησί μας.
Περιληπτικά : 300 ανεμογεννήτριες επιδοτούμενες κατά 80%, χωρίς
φορολόγηση της παραγωγής ενέργειας, 24 φορές περισσότερη από τις ανάγκες του νησιού, την οποία θα αγοράζει η ΔΕΗ σε τριπλάσια τιμή του κόστους που την παράγει η ίδια, με σκοπό την εξαγωγή και πώληση και συνεπώς βαριές οικονομικές επιπτώσεις για τους πολίτες.
Το γεγονός αυτό απαιτεί επιπρόσθετα την κατασκευή δικτύου μεταφοράς ενέργειας με τεράστιους πυλώνες, το ίδιο καταστροφικούς όσο οι ανεμογεννήτριες.
Πυλώνες ανεμογεννητριών ύψους 178μ. πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και 15μ. κάτω από αυτήν, 4μ. διάμετρο, 18 χιλιάδες τόνοι μπετόν, που μετά το όριο ζωής τους των 25 χρόνων, θα μείνουν νεκρά
μνημεία-φαντάσματα θυμίζοντας στις επόμενες γενιές ότι εμείς επιτρέψαμε αυτήν την περιβαλλοντική βεβήλωση.
Πέραν της άμεσης οικολογικής καταστροφής, οι προβλεπόμενες ελάχιστες θέσεις εργασίας για την συντήρηση του έργου αφορούν υπερεξειδικευμένο προσωπικό με τεχνογνωσία που μονοπωλείται αυστηρά.
Το νησί της Κέρκυρας επομένως θα μετατραπεί σε βιομηχανική ζώνη με όλες τις συνεπαγόμενες τεράστιες επιπτώσεις στην κοινωνική του δομή.
Το νησί μας δεν αξίζει τέτοια τύχη.
Το έγκλημα αυτό, που εμείς καλούμαστε να αποτρέψουμε, αποκάλυψε η περιβαλλοντική οργάνωση ΑΝΤΙΝΙΩΤΗ, μέλη της οποίας θα παρευρίσκονται στο χώρο της εκδήλωσης για να μας ενημερώσουν και στη συνέχεια να συζητήσουμε.
Η Οικοκοινότητα ΑΝΕΜΟΥΡΙ, σκοπός της οποίας είναι η ανάπτυξη και προώθηση της εκμετάλλευσης των Εναλλακτικών Πηγών Ενέργειας (ΕΠΕ) με Ήπια Τεχνολογία, θα αναλάβει την διαμόρφωση εναλλακτικών προτάσεων για την επίλυση του ενεργειακού μας προβλήματος.
Η εκδήλωση είναι ένα ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους Λευκιμμαίους δημότες και θα κληθούν να παρευρίσκονται και άλλες σχετικές οργανώσεις ή ευαισθητοποιημένα άτομα του νησιού καθώς και η Δημοτική Αρχή Λευκίμμης.

Κοινότητα Οικολογικών Εφαρμογών και Μεθόδων Ήπιας Τεχνολογίας
"ΑΝΕΜΟΥΡΙ"

2 σχόλια:

Φιλαλήθης είπε...

Αποφάσισα αγαπητέ συνταξιδιώτα ,να μελισσουργίσω στα σοβαρά!!!
Έχω ήδη δύο μόνο (για την ώρα) μελίσσια ,ομολογώ ότι την έχω καταβρεί και είμαι πολύ αισιόδοξος για το μέλλον.
Μέχρι που διάβασα εις το τσαρδί σου ,για τις κυψέλες Άλφα ...τι στο καλό είναι αυτό...μου μπέρδεψες την υπόθεση!

ΑΝΘΙΜΟΣ-ANTHIMOS ΣΙΓΚΟΥΔΗΣ-SIGOUDIS -ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΑΠΘ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΟΣ -κιν: 0030-6937 47 53 57 είπε...

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ, ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.