Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2009

Ο γαλάζιος Δούναβης



Αυτή την εποχή που η Νεσπουλιά έστρεψε και μόνο η Κουμαριά απέμεινε για τροφή των μελισσών το Δεντρολίβανο είναι στα ντουζένια του.Έχει την μεγαλύτερη διάρκεια άνθισης από όλα και αν ποτίζεται δεν σταματάει ποτέ!!! Συνήθως ξεκινάει από τέλος Σεπτέβρη και στρέφει αρχές Μάη. Στην περιοχή του μελισσοκομείου μου, την εποχή που εγκαταστάθηκα (1996) δεν υπήρχε ίχνος δεντρολίβανου. Κάθε φθινόπωρο όμως και μόλις η γής φούσκωνε νερό, φύτευα όσα μπορούσα. Σήμερα πιά τα πρώτα πολλαπλασιάζονται μόνα τους ξαπλώνοντας τα ολάνθιστα κλαδιά τους κατα γης και κάνοντας ριζώματα στην κάτω πλευρά των κλαδιών. Έτσι σε σειρές φυτεμένα τα ονόμασα "Γαλάζιο Δούναβη" και είναι πολύ απολαυστικό να βολτάρω "παρόχθια" και να καμαρώνω τις μέλισσες πάνω τους. Δείτε θέαμα.

4 σχόλια:

MELITASOS είπε...

Μπράβο Γιώργο πολύ καλή δουλεία με το δενδρολίβανο .Έβαλα και εγώ πέρσι το Σεπτέμβριο 40 φυτά κοντά στη μόνιμη θέση του μελισσοκομείου και έπιασε μόνο ένα στην γλάστρα που το ποτίζω . η έλλειψη νερού δεν άφησε να ριζώσουν . Βλέπεις δεν είναι όπως στην Κέρκυρα που και μέσα απ τις πέτρες βγαίνουν φυτά ! Σε χαιρετώ Τάσος

andreas είπε...

Χαιρετώ σας.
Συγχαρητήρια για την δημιουργική σας εργασία και ευχές για το καλύτερο δυνατό μέλλον!
Μένω σε ένα χωριό του νομού Ηλείας και θα ήθελα να αποκτήσω λίγα μελίσσια για να παράγω το μέλι της χρονιάς για το σπίτι και κάποιους φίλους.
Σκέφτομαι το χειμώνα να τα έχω στον κάμπο και το καλοκαίρι να τα ανεβάζω στην περιοχή της Βυτίνας,που απέχει περίπου 2 ώρες από το χωριό μου.
Το πρόβλημα είναι ότι δεν κατέχω καθόλου την τέχνη και δε γνωρίζω με τί ποσότητες και πώς να αρχίσω;
Αν θέλετε,θα χαιρόμουν να διάβαζα μερικές συμβουλές για το ξεκίνημά μου.
Σας ευχαριστώ-
Aνδρέας.

andreas είπε...

Χαιρετώ σας.
Συγχαρητήρια για την δημιουργική σας εργασία και ευχές για το καλύτερο δυνατό μέλλον!
Μένω σε ένα χωριό του νομού Ηλείας και θα ήθελα να αποκτήσω λίγα μελίσσια για να παράγω το μέλι της χρονιάς για το σπίτι και κάποιους φίλους.
Σκέφτομαι το χειμώνα να τα έχω στον κάμπο και το καλοκαίρι να τα ανεβάζω στην περιοχή της Βυτίνας,που απέχει περίπου 2 ώρες από το χωριό μου.
Το πρόβλημα είναι ότι δεν κατέχω καθόλου την τέχνη και δε γνωρίζω με τί ποσότητες και πώς να αρχίσω;
Αν θέλετε,θα χαιρόμουν να διάβαζα μερικές συμβουλές για το ξεκίνημά μου.
Σας ευχαριστώ

Γιώργος Βλάσσης είπε...

Ανδρέα συγνώμη για την καθυστέρηση. Μου χάλασε η φωτομηχανή και σπάνια ανοίγω το blog παρόλο που έχω ενδιαφέροντα πράγματα να αναρτήσω.
Στο ερώτημα που μου απηύθυνες δύσκολο να απαντήσω. Οπωσδήποτε πρέπει ν' αρχίσεις ταυτόχρονα θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα. Ποτέ ξεχωριστά. Αν μέναμε κοντά θα σου έλεγα να παρακολουθείς τις εργασίες μου. Αν με κάποιον τρόπο δεν πάρεις μαθήματα το πιό πιθανό είναι να καταταλαιπορηθείς, να καταξοδευτείς και να εγκαταλείψεις.
Ίσως το πρώτο και σπουδαιότερο μάθημα είναι να ανάβεις και να χειρίζεσαι σωστά το καπνιστήρι. Χρησιμοποιώ για το άναμα πευκοβελόνες και στην συνέχεια κυπαρισόκλαδα πεμαχισμένα με το κλαδευτήρι. Δίνει μεγαλύτερη διάρκεια και μυρίζει πιό ευχάριστα.
Η χρήση του καπνού είναι πιό πολύπλοκη και δυστυχώς δεν περιγράφεται εύκολα.
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Να είσαι καλά και να τα καταφέρεις.