Κυριακή, 14 Σεπτεμβρίου 2008

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΣΕ ΝΕΑ ΜΕΛΙΣΣΟΥΡΓΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ

Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι ασχολούμενοι στον κλάδο της Μελισσουργίας αποφασίσαμε να συμπήξουμε ομάδα συνεργαζόμενων μελισσουργών σε ένα πρόγραμμα έρευνας και αναζήτησης ενός ή περισσοτέρων νέων προτύπων παραγωγικής διαχείρισης των μελισσών με πανελλαδική εμβέλεια.

Την απόφασή μας αυτήν επέβαλε η καθολική τελμάτωση στον τομέα αυτόν και η γενικευμένη πια πεποίθηση ότι το επικρατούν σήμερα πρότυπο διαχείρισης, χωρίς να έχει εξαντλήσει τα όριά του (ιδίως τα κατώτατα), ωστόσο είναι αναχρονιστικό, ξεστρατισμένο, υποβαθμιστικό της ποιότητας των μελισσοκομικών προϊόντων και κυρίως της ποιότητας της ζωής και των συνθηκών εργασίας των μελισσουργών, ενώ το μόνο που εξυπηρετεί θαυμάσια είναι η συγκέντρωση κεφαλαίου και η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο..

Το πρόγραμμα έρευνας θα διαμορφωθεί στην ολομέλεια των συνελεύσεών μας που θα γίνονται σε τακτικά χρονικά διαστήματα σε από κοινού προαποφασισμένη κάθε φορά τοποθεσία, από τις πρωτοβάθμιες ομάδες κατά Νομό.

Στην διαμόρφωση του προγράμματος έρευνας θα επιδιώξουμε την συμβολή ειδικών επιστημόνων Μελισσουργών.

Τα συμπεράσματα της έρευνάς μας θα επιδιώξουμε να κοινοποιούμε σε όλους τους μελισσουργούς, ώστε όλοι ισότιμα να έχουμε την δυνατότητα ωφέλειας από το αποτέλεσμα και, η απαλλαγή από τα μειονεκτήματα του υπάρχοντος προτύπου, να γίνει το δυνατόν συντομότερα.

Η ομάδα μας είναι ανοικτή προς όλους τους μελισσουργούς, επαγγελματίες ή ερασιτέχνες, ενώ οι συνελεύσεις θα είναι ανοικτές προς όλους τους ενδιαφερόμενους πολίτες.

Κάθε μέλος της ομάδας μας καλείται εθελοντικά να φέρει εις πέρας ένα μέρος του προγράμματος έρευνας, το οποίο ο ίδιος θα επιλέξει.

Η παρακολούθηση της σωστής εφαρμογής του προγράμματος θα είναι ελεύθερη και θα γίνεται από ειδική επιτροπή εκλεγμένων μελών τα οποία θα συντάσσουν ειδική έκθεση επιθεώρησης σε κάθε επί τόπου επίσκεψη.

Η ομάδα μας δεν έχει καμία πρόθεση παρέμβασης στο πεδίο δράσης των Μελισσοκομικών Συνεταιρισμών από τους οποίους ζητά την συνεργασία και στήριξη του έργου μας.

Η ομάδα μας θα προβεί σύντομα σε σύνταξη καταστατικού λειτουργίας εφ’ όσον αυτό κριθεί, από την ολομέλεια, απαραίτητο.

Η δράση της ομάδας μας θα χρηματοδοτείται από τα μέλη μας, τουλάχιστον στο αρχικό της στάδιο, ενώ θα επιδιωχθεί η χρηματοδότησή της και από άλλες πηγές.

Η πορεία των εργασιών της ομάδας, οι αποφάσεις των συνελεύσεων και άλλο σχετικό ενημερωτικό υλικό θα δημοσιεύεται στο Διαδίκτυο μέσω ειδικού ιστότοπου, την διαχείριση του οποίου θα έχει ένα εκλεγμένο και εξειδικευμένο μέλος, υπό την εποπτεία της Γ. Συνέλευσης.

Καλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους επαγγελματίες ή ερασιτέχνες μελισσουργούς να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 2662024339 ή στο κινητό 6974918444 ή στο e-mail: v_giorgos@yahoo.com

Σε κάθε στάδιο ανάπτυξης της δράσης της η ομάδα μας επιζητά τον γόνιμο σχολιασμό για διορθωτικές παρεμβάσεις από όλους.

Ακολουθούν υπογραφές.

3 σχόλια:

melitis ΠΗΝΕΙΑΣ είπε...

Μέσα εγώ,για να μην πω ότι και άργησα.χαίρε και γένοιτο.

Γιώργος Βλάσσης είπε...

Μελίτη λέω να περιμένουμε λίγο να δούμε τι ανταπόκριση θα έχει η Διακήρυξη για να ανοίξουμε μια κουβέντα πάνω στο πλαίσιο έρευνας και τον καταμερισμό έργου.
Έχω την εντύπωση πάντως ότι οι περισσότεροι του κλάδου έχουν κολλήσει στην μαγεία της μέλισσας και δεν βλέπουν πιο βαθιά.
Μου δίνεις κουράγιο.

chaniabee !!!! είπε...

για γράψε και τον Παντελή !!! πολύ μου αρέσει αυτή η ιδέα!!!