Δευτέρα 7 Ιουλίου 2008

Ανθρωπιά και δημιουργική φαντασία


4 σχόλια:

markos aliprantis είπε...

Πού να γίνει κάτι τέτοιο εδώ!!!.
Εδώ κοιτάνε οι βιομήχανοι πώς να μήν πληρώσουν και αυτά που είναι υποχρεωμένοι από τον νόμο.

Ναπολέων είπε...

Πρέπει ο κάθε άνθρωπος, σε όποια θέση βρίσκεται να κάνει αυτό που πρέπει. Κανένα πολιτικό σύστημα και καμία κυβέρνηση δε μπορεί να κάνει τα πράγματα να λειτουργήσουν σωστά αν δε το κάνουμε ο μόνοι μας.

‘Να αγαπάς την ευθύνη. Να λες, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη Γη. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω.’
Νίκος Καζαντζάκης

Οικολογικό το μήνυμα του Καζαντζάκη αλλά επεκτείνεται παντού.

Λευκιμμιώτες για την Λευκίμμη είπε...

Μάρκο δεν συμφωνώ στην γενίκευσή σου. Ξέρεις, η γενίκευση είναι ρίζα του Φασισμού.Και στην χώρα μας υπάρχουν βιομήχανοι με φοβερή κοινωνική ευαισθησία και προσφορά.Δεν αναφέρω ονόματα γιατί σίγουρα θα αδικήσω κάποιους. Ίσως θα έπρεπε να είχα καταχωρήσει ένα Ελληνικό παράδειγμα πρώτα.Θα το έχω υπ' όψιν μου για την συνέχεια.Σ'ευχαριστώ.

Λευκιμμιώτες για την Λευκίμμη είπε...

Ναπολέων χίλια ευχαριστώ για την εκπληκτική και αναπάντεχη καταχώρησή σου με την ρήση του Καζαντζάκη. Δυστυχώς μάταια προσπαθώ πρώτα να ανταποκριθώ στο ύψος της δικής μου ευθύνης (άλλωστε κανείς δεν το κατάφερε λόγω πεπερασμένων ορίων του καθενός)και να αποκαλύψω τον μηχανισμό μετάθεσης της ατομικής ευθύνης.Στα κείμενά μου θα συναντήσεις συχνά αυτήν την προσπάθεια. Με μία απλή κοινωνιολογική ανάλυση και μόνο της Ελληνικής πραγματικότητας θα δείς αρκετές "μηχανές" παραγωγής και διασποράς αυτής της παθογένειας. Από που ν' αρχίσουμε για την αλλαγή;
Και πάλι σε ευχαριστώ.